Over deze site


Over deze site
De mensen ››
Veelgestelde vragen ››
 
Find your Funding wijst potentiële cultuursponsoren de weg
Als culturele instellingen, zoals musea en podiumkunsten, op een centrale vindplaats op internet kenbaar maken voor welke projecten ze een substantiële financiële bijdrage zoeken, zullen er (meer) particulieren en bedrijven naar voren komen die bereid blijken te zijn steun te verlenen, in de vorm van een schenking, sponsoring, obligatie of lening.

Uit onderzoek en uitspraken blijkt dat particulieren en bedrijven vaak wel iets (substantieels) willen doen op cultureel gebied maar de vraag is nu vaak verborgen voor wie de weg in de culturele wereld niet kent. Zij willen zich niet zomaar opdringen en zich oriënteren zonder daarvoor direct een adviseur of fonds in te moeten schakelen. Door de vraag duidelijker en breder te stellen dan alleen in eigen kringen, kunnen culturele instellingen ontwikkeling geven aan een culture of asking . Zoals indertijd al geconstateerd door de Commissie Cultuurprofijt met onder anderen Morris Tabakblat, loopt die cultuur in Nederland achter ten opzichte van de geefcultuur die hier in principe wel groot is.

Ook voor aanbod
Dit effect kan nog worden versterkt als particulieren en bedrijven die wel willen geven maar niet het gewenste doel kunnen vinden, op zo'n centrale plaats eventueel zelf kunnen aangeven dat zij een idee hebben voor een project dat zij financieel willen ondersteunen en dat zij graag willen laten oppakken door de meest geschikte instelling.

Find your Funding wil bijdragen aan een verdere cultuurverandering in vragen en geven en biedt daarvoor op internet een platform waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten.
'Dit is nu precies wat in Nederland past...'
Coen Schimmelpenninck van der Oije, lid van de Commissie van Advies van Find your Funding en oud-directeur van het Maritiem Museum Rotterdam zegt over de website: 'Dit is nu precies wat in Nederland past: praktisch, niet hoogdravend en bedoeld om snel te handelen. Al enige tijd, maar zeker na het verminderen van overheidsbijdragen, moeten musea meer geld van derden binnenkrijgen. Iedereen werpt zich op deze markt. Deze website zoekt de praktijk, spoort musea aan om goede, duidelijke, nuttige projecten op te zetten. En aan de andere kant stimuleert de website particulieren aan om geld waarmee zij een nog vaag of al concreet doel voor ogen hebben, daadwerkelijk in te zetten.
Musea en particulieren zijn lang nog niet allemaal ingesteld op passende geldwerving, respectievelijk geldschenking. Daarbij wil de website hulp verlenen. Die hulp gaat zelfs zover dat een gever duidelijk kan maken wat hem iets voor ogen staat dat nog niet ergens heeft gevonden en dat dus nu bekend maakt. Wat zou het mooi zijn als de website ook die gever en een museum dat wordt geïnspireerd door het aanbod, aan elkaar koppelt. Misschien heeft de website zo voor beide partijen ook nog een educatief karakter...'
De mensen ››
Veelgestelde vragen ››